titleNewsletter.newsletter

Download vores gratis app Field's ? Klik her

5 podcast du skal kaste dig over nu!

Inspiration03/10/2017

Podcasten er den perfekte kompagnon, når du pendler på arbejde eller bare skal en tur i Fields uden veninde, børn eller mand.

Podcast kan på sin vis minde lidt om de gange i folkeskolen, hvor læreren læste historie op, mens man så sad der – en flok 3. klasses elever, der var uhørt stille - og lyttede. Bare lyttede og slappede af. Måske tegnede en tegning. For det er dét, de allerbedste podcast kan få os til. De kan få os til at lytte og slappe af på en gang.

Pendler du i tog på arbejde eller skole, eller skal du en tur i Field's uden børn, mand eller veninde, så er podcasten den perfekte kompagnon. Både når du snuser rundt i butikkerne eller hvis du slår dig ned med en kop kaffe på f.eks. Espresso House eller Starbucks.

Men der findes efterhånden et hav af gode og mindre gode podcast derude. Det store spørgsmål er derfor, hvilke podcast du skal kaste dig over? Her får du 5 podcast du skal kende (og lytte til).

1. Third Ear - Storytelling på dansk, når det er bedst
Third Ear er i dansk podcast-regi en ”grand old man”. De var de første, der for alvor lykkedes med den dokumentarisk historiefortællinger i et podcast-format. Ikke blot er producer Krister Moltzen og lydkunstneren Tim Hinman i samspil ekstraordinært gode historiefortællere, de har også talent for at finde den slags historier frem, som kunne være næsten som film i sig selv. Det er deres mest populære podcast faktisk endt med at blive.  ”En fremmed flytter ind”, der lige nu kører i landets biografer (også i Nordisk Film biografer Field's) er nemlig direkte udsprunget af deres podcast ”Rieper-Holm Sagen”, der handler om storsvindleren og charmøren Casper Rieper-Holm. (Dansk tale)

2. This American Life – Storytelling på amerikansk, når det er bedst

Third Ear har med stor sandsynlighed været inspireret af amerikanske ”This American Life”. Denne podcast har nemlig over tyve år på bagen, hvilket med det samme fornemmes – her kan man sit kram, når det gælder storytelling. Hver episode tager udgangspunkt i et mere eller mindre konkret emne (’20 years later’, ’My summer self’, ’One last thing before I Go’ etc.), som derefter udfoldes på en både mindeværdig, rørende og bemærkelsesværdig facon. Når du først har hørt en, så hører du med sikkerhed den næste i rækken. (Engelsk tale)

3. Serial – verdens mest populære podcast til dato

Selv hvis du ikke har hørt en eneste podcast i dit liv, så har du med stor sandsynlighed hørt om Serial. Det er den podcast, der til dato har haft allerflest lyttere. En ægte true-crime-historie, hvor journalisten Sara Koenigs på god gammeldags detektivfacon ripper op i kriminalsagen om et femten år gammelt mord. En 18-årige teenage-pige blev fundet myrdet og hendes ekskæreste, Adnan Syed, blev herefter dømt for mordet. Han har dog altid nægtet sig skyldig. Serial er altså en ægte ’hvem gjorde det’-podcast, der i 12 afsnit lader os høre både fra Adnan Syed, hans venner, ’fjender’ og dem, inklusiv Sarah Koenig, der så vidt muligt prøver at forholde sig objektivt til sagen. Ligesom hende bliver vi som lyttere igen og igen i tvivl – er Adnan Syed morderen?  (Engelsk tale)

4. S-Town -  Folkene bag Serial
Det er folkene bag Serial, der har produceret S-Town, og selvom det hele starter med et mord, så er podcastens omdrejningspunkt den altid bandende, pessimistiske og revsende ’hillbilly’ John B. McLemore. En intellektuel bonderøv, der bor sammen med sin demente mor og 13 herreløse hunde i en landejendom, han har arvet fra sin bedstefar. S-Town er blevet sammenlignet med nogle af de store romaner, der er kommet ud af Sydstaterne, og i en tid, hvor det kan være meget svært at forstå, hvorfor USA valgte Donald Trump som deres 45. præsident giver S-Town måske ikke et svar, men et mere sammensat billede af det Amerika, der stemte på ham.

5. Nattens Dronning – Den prisvindende podcast

Den prisvindende DR-podcast ’Nattens Dronning’ hører til én af livets usædvanlige historier: En kvindelig telefonstønner, hvis ofre hørte til Danmarks klassiske musikmiljø. Særligt havde kvinden en forkærlighed for slagtøjsspillere(!). Sidste år vandt podcasten én af Europas fineste priser inden for radiodokumentar – en tysk Prix som ’Årets bedste europæiske radiodokumentar’. Begrundelsen lød bl.a. på, at ’Nattens Dronning’ med sin uventede drejninger og en slutning, der er umulig at forudsige, provokerer lytteren og får ham eller hende til selv at undersøge de menneskelige tvangstanker. (dansk tale)

For at få den bedste lytteoplevelse, skal du selvfølgelig også have noget godt gear. Vi har listet nogle produkter fra Elgiganten, som helt sikker vil gøre din oplevelse bedre.

JBL

JBL trådløse hovedtelefoner - 399 kr.

Apple

Apple Earpods hovedtelefoner - 249 kr.

Bose

Bose hovedtelefoner - 1.999 kr.

Jaybird

Jaybird trådløse in-ear hovedtelefoner - 1.099 kr.

BEATSSOLO3WRG

Beats Solo3 trådløse hovedtelefoner - 1.709 kr.

Vis på kort

Åbningstider

Alle dage 10.00 - 20.00

Kontakt

70 80 70 70
  • Elgiganten På sociale netværk:
Vis på kort

Åbningstider

Alle dage 09.00 - 20.00 

Kontakt

32 62 49 95
Vis på kort

Åbningstider

Mandag - fredag: 08:00-20:00Lørdag: 08:30-20:00Søndag: 08:30-20:00

Kontakt

55 78 80 75

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål

Åbningstider

Hverdage 10.00 - 20.00 / Weekender 10.00 - 20.00

Phone : 70 20 85 05
> Kontakt os

Top