Download vores gratis app Field's ? Klik her

Det virtuelle reality-roadshow "EU redder liv" kommer til Field’s

Events03/06/2019

Når naturkatastrofer eller humanitære kriser truer menneskers liv, er en effektiv hjælp afgørende. EU reagerer på naturkatastrofer og andre katastrofer i Europa og i hele verden. I EU’s civilbeskyttelsesordning samles ressourcer og ekspertise fra alle 28 EU-medlemsstater plus Island, Montenegro, Norge, Serbien, Makedonien og Tyrkiet.

Ethvert land i verden kan, i tilfælde af en katastrofe, aktivere EU’s civilbeskyttelsesordning. I de senere år har EU, under den aftale, der blev indgået i 2001, været i stand til at reagere på større kriser, såsom den tropiske storm Irma i Caribien (2017), orkanen Matthew i Haiti (2016), konflikten i det østlige Ukraine (2015), oversvømmelserne i det vestlige Balkan (2014) og ebola-udbruddet i Vestafrika (2014).

EU er verdens førende humanitære bistandsyder og bidrager til at redde og forbedre livet for mennesker i krise over hele verden.  Vores projekter har til hensigt at reagere på disse menneskers grundlæggende behov og sikre deres uddannelse og beskyttelse. EU yder humanitær bistand i en lang række sammenhænge, fx til mennesker, der er fanget i en naturkatastrofe, i igangværende konflikter, såsom krisen i Ukraine eller Syrien, eller i en sundhedsmæssig nødsituation som fx ebolakrisen.

Med henblik på Roadshowet "EU redder liv" fik et antal aktuelle EU-operationer verden over følgeskab af et VR-kamerahold. Dette resulterede i en række 360-graders videooptagelser, som kan give de besøgende til roadshowet et fascinerende livagtigt indblik i de europæiske styrkers taktik og ressourcer. Som besøgende vil du kunne opleve spændende EU-katastrofeindsatsmissioner over hele verden. Den nyeste virtuelle reality-teknologi, herunder interaktive bevægelsesstole, sikrer publikum en ganske særlig livagtig oplevelse.

Hvert år driver skovbrande tusindvis af mennesker på flugt. Siddende i en interaktiv stol kan man som besøgende kravle ind i cockpittet i et Canadair vandbombefly og opleve, hvordan en massiv skovbrand slukkes, og hvilken skade disse brande, der for det meste forårsages af mennesker, har på indbyggerne og naturen. "Jeg kunne nærmest mærke varmen fra ilden på min hud", siger en af deltagerne om den virtuelle reality-oplevelse. Rohingya-krisen - en af verdens største humanitære kriser - giver også intensiv indsigt i europæisk hjælpebistand. Gæsterne besøger et af de EU-finansierede projekter i en flygtningelejr i Bangladesh. Den tredje film foregår i Kenya: Tilskueren ser verden gennem en lille drengs øjne. Man følger ham i hans skole og i hans dagligdag. På denne måde lærer den besøgende, hvor vigtigt det er at tilbyde uddannelse, også i nødsituationer.

Du kan opleve det virtuelle reality-roadshow "EU redder liv" i Field’s på metropladsen plan 0 fra d. 31.05.2019 til d. 09.06.2019.

 

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål
Åbningstider

Hverdage 10.00 - 20.00 / Weekender 10.00 - 20.00

Phone : 70 20 85 05
> Kontakt os

Top