titleNewsletter.newsletter

Download vores gratis app Field's ? Klik her

Gigtforeningens dilemmashow

Events08/05/2018

’Spørg Charlie’ og ’Mads & Monopolet’ er populære udsendelser, der uge efter uge får masser af danskere til at følge med, når et panel af kendisser kommer med deres kloge, seriøse eller alternative løsninger på indsendte dilemmaer. Gigtforeningen har derfor arrangeret et landsdækkende dilemmashow, der også kommer forbi Field's for at sætte fokus på de dilemmaer, der kan opstå, når man lever eller er pårørende til en med en kronisk gigtsygdom. 

Paneldebat
Kom og vær med når panelet debatterer de dilemmaer, som mennesker med gigt, deres pårørende, kolleger og andre har sendt ind til dem som f.eks. ”Jeg skal til jobsamtale. Skal jeg fortælle, at jeg har gigt?” og ”Min søn på seks år har gigt og kan ikke følge med, når klassekammeraterne cykler og løber. Hvordan beder jeg de andre forældre om at få deres børn til at vise hensyn?” Panelet består af skuespiller Anne Sofie Espersen, tv-vært Hans Pilgaard og tv- og radiovært Emil Thorup. Ordstyrer og vært er journalist og radiovært Abdel Aziz Mahmoud, der bl.a. er kendt fra DR og hans program 'shitstorm' på P1. 

En usynlig sygdom

For bare få årtier siden var de fleste gigtsygdomme til at få øje på med krogede fingre, hævede led, deforme fødder. Siden er behandlingen heldigvis blevet langt mere effektiv, og mange lever derfor med en (for omverdenen) usynlig gigtlidelse. Faktum er dog at trætheden og de kroniske smerter ikke er forsvundet, og det kan være svært for omverdenen at forstå, hvordan den påvirker dagligdagen. ”Der er brug for mere synlighed og viden om, hvad det vil sige at leve med gigt. Mange ved ikke, at gigt kan ramme i alle aldre, og i hvor høj grad gigt kan påvirke ens arbejdsliv, det sociale liv og livskvaliteten. Vi ved, at både mennesker med gigt og deres pårørende står i store og små dilemmaer, og vi håber, at vi med dilemmashowet kan skabe opmærksomhed om de mange valg, man må træffe, når man lever med en kronisk og usynlig sygdom som gigt,” siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

Gigtforeningens dilemmashow

Hvornår:

27. maj 2018 kl. 13.00-14.30

Hvor:

Metropladsen, plan 0

Hvem:

Voksne

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål

Åbningstider

Hverdage 10.00 - 20.00 / Weekender 10.00 - 20.00

Phone : 70 20 85 05
> Kontakt os

Top