hvad skal du i påsken?

icon

Oplevelser for børn

Inspiration til underholdning af de små i påskeferien. Er du ikke for længst rejst på ferie eller taget i sommerhus, så guider vi dig til sjove aktiviteter for hele familien.

Skattejagt med påskeharen
Gå på æggejagt i haven. Små chokoladeæg gemmes rundt om i haven, hvorefter familiens børn går på jagt. Det er hyggeligt for både store og små, og især de små gør store øjne, når de finder et påskeæg. Vi har alverdens varianter fra både Frellsen, Kjærstrup, Mad&Vin og Bilka.

Hjemmelavede påskeæg
Hvis I har overskud og ønsker at skrue ekstra op for familiehyggen, så har vi en god opskrift på hjemmelavede påskeæg med marcipan og blød nougat. Besøg Bilka og fyld følgende i kurven:
200 g. marcipan
3 skiver blød nougat á ca. 1/2 cm bredde
Chokolade til overtræk
Hvid chokolade til pynt
Del marcipanen i 12 stykker, og tril hvert stykke til fine, ovale æg. Del hvert nougatstykke i 4 “bjælker”. Skær et snit på langs af hvert æg, ikke helt igennem, men næsten – nu ligner æggene små hotdogbrød. Læg et stykke nougat i hvert snit – ligesom pølsen i en hotdog, og luk marcipanen godt til omkring nougaten. Smelt chokoladen, overtræk æggene ét af gangen, og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Når chokoladen er helt tør, smeltes den hvide chokolade og kommes i en lille sprøjte- eller frysepose. Pynt æggene med fine, hvide chokoladestriber, og lad dem stivne helt, inden de kommes i en lufttæt beholder.

Påskepynt
Ingen påske uden at børnene klipper og klister påskepynt, så pynt et påsketræ bestående af friske grene, gerne pil eller Forsytias, da de blomstrer og spreder forårsstemning i stuen. Pynt træet med pustede æg, som børnene har malet. Sæt æggene på grillpinde af træ, så I kan male uden at få maling på fingrene. Pynt eventuelt også æggene med små fjer, som påsættes let med en limpistol.

Få mere inspiration hos Bilka, Panduro, og Søstrene Grene med flere.