6 tips til en "fresh" start!

Sundhed

Faktisk er det blot små virkemidler, der skal til, for at det bliver lettere og sjovere at komme i gang med nogle sunde og gode vaner, der kan få dig godt på vej i 2019. Små ting som nye løbesko, der ikke klemmer, et smukt fad til spisebordet, der kun bliver flottere af at være fyldt med frisk frugt og grønt, en ny tekop, der får dig til at udskifte (et par) af dagens kopper kaffe med grøn te eller en frisk salat to-go frem for pizza som den lette løsning en travl dag.
Vi giver dig fem gode råd til at du kan komme frisk fra start i Field’s og kickstarte de gode vaner i det nye år.

1. Aldrig gå ned på udstyr…

Ambitionerne er tårnhøje, når kalenderbladet vendes til januar. Der skal trænes og de overflødig kilo skal væk. Men vi kender også alle sammen til, at der kan være lidt langt fra tanke til handling, når det gamle træningstøj skal findes frem fra bunden af skabet. Gør derfor dig selv den tjeneste, at investere i noget nyt, lækkert træningstøj, som giver dig lyst til at tage turen ned i træningscentret - også selvom det er småkoldt og det regner. Når du føler dig godt tilpas i det, du har på, er motivationen til at træne nemlig større. Det, du skal huske på, er at tøjet skal passe dig, som du er lige nu - og ikke når du har tabt det, du vil af med. Desuden skal det passe til den sport, du laver. Laver du cardio, skal du have en god sports BH og gå efter materialer, du kan ånde i, mens yoga og pilates kræver tøj, du har fri bevægelighed i. Ligeledes er det vigtigt, hvis du løber, at du får den rette sko til din kropsbygning. Både hos Nike, Sport24 og Sportmaster står eksperterne klar til at hjælpe dig bedst muligt på vej… Og så kan du jo passende løbe over i SATS i Field’s bagefter, og få dagens træning overstået.

2. Let, lettere, sundest!

Når januar er ekstra kold, mørk og stressende, er det let at falde i fælden og de lette løsninger, når det kommer til mad. Men selvom det skal gå hurtigt og være nemt - og gerne skal kunne tages med på farten - behøver det ikke at være usundt. Faktisk er det lettere end nogensinde før at finde gode, grønne og nærende alternativer til fastfood. De sundere valg er ikke blot quick-fixes, der tilfredsstiller et behov nu og her, men giver dig energi og mæthedsfølelse i lang tid - også efter træning. Prøv eksempelvis en salat bowl hos Arket, der har en café i butikken med overvejende vegetariske og plantebaserede retter, eller slå vejen forbi Palæo i Food Lounge, hvor du kan få nynordisk, velsmagende og mættende stenalderkost både to-go eller to stay.

3. Få balance i kroppen!

Er du begyndt at træne for, at råde bod julens udskejelser? Står det ikke så godt til i forhold til, at få spist alle de grøntsager du burde? Eller måske du bare har brug for et godt helse-råd? Hvad end du søger til at skabe den indvendige balance i kroppen, så er det til at finde i butikken, Helsemin, i Field’s. Deres ekspertise indenfor helsekost, og helseprodukter, kan med sikkerhed guide dig godt på vej til at få balance i kroppen, og give dig det sundheds-boost, du måske har brug for. Vi fik anbefalet et udvalg af vitaminer og mineraler til hele familien, som sørger for at både mor, far og børn er godt dækket ind, hvis det fx. ikke går så godt med at få spist alle de grøntsager og fisk.

4. Lige din kop te!

Har du også et nytårsforsæt om, at 2019 skal være året, hvor du en gang for alle får skruet lidt ned for det kaffeforbrug, der er eskaleret år efter år? Det er vidst noget de fleste kan nikke genkendende til… Løsningen kan (måske) findes i noget så simpelt, som en ny kop. En stor, flot en af slagsen. Den slags, der er god at varme hænderne omkring en råkold aften. Find dén kop - den ekstra store - som er netop din kop til te og find en lækker te-blanding, der smager lidt af luksus og forkælelse. Hos Bilka i Field’s findes der et stort udvalg af special-teer, som gør te-smagsoplevelsen lidt mere interessant. Gå efter en variant med lakrids, mint eller chokolade, hvis du savner lidt sødere varianter. Med din favoritblanding i den nye kop, tager det ikke lang tid at vende et kaffe (over-)forbrug til en mild te-afhæninghed.

5. Gør-det-selv!

Der er mange ting, der bliver sjovere, når man selv har en finger med i spillet. Madlavning er en af dem. Lige nu bugner hvor livsstils- og boligbutikker med køkkenmaskiner og -udstyr, der gør det til en leg at agere amatør-gourmand i eget køkken. Måske er det nu, du skal investere i den juicer, foodprocessor eller pastamaskine, du altid har drømt om, og hive ungerne med i køkkenet og dyrke glæden ved det gode, hjemmelavede måltid. Det er både en sjov og analog aktivitet at lave sammen, og desuden er du helt selv herre over hvad der kommer i det, du laver, fremfor de færdiglavede løsninger. Du kan med andre ord selv styre, hvor sundt det skal være. Og det bedste af det hele? Du kan få alle de friske og gode råvarer i Field’s hvor  Bilka har en stor grønt- og delikatesseafdeling.

6. #healthyliving

“Flaunt it of you got it”, er der nogen der siger. Og der kan faktisk være noget om snakken: Hvis du vil manipulere dig selv til at træffe sunde valg i hverdagen (og i weekenderne), er det bare med at udstille din sunde livsstil og hive de sundere alternativ frem i lyset til frit skue. Besøg interiørbutikkerne i Field’s som H&M HOME, Arket, Søstrene Grene, Bahne eller Imerco og find et smukt fad eller en stor skål, som kun bliver endnu smukke af at være fyldt med frisk frugt og grønt. Fyld det op med lækkerier som friske druer, der er lige til at plukke, eller søde clementiner, der er lette at spise. Når det står for næsen af dig, er chancen for at det er det sunde, du rækker ud efter, nemlig større end den pose slik, der ligger i skabet. Indret også dit køleskab strategisk og forbered dig på lækkersultens kommen ved at skære æbler, appelsiner, agurk og gulerødder ud i mundrette stykker, der er lige til at snuppe, når du åbner køleskabet på jagt efter noget lækkert. Opbevar dem i tætlukkende tubberware-bokse og stil dem forrest i øjenhøjde i køleskabet.