29059 Fields Generisk Description list slider Large 1920x580px 360kb1

Mette Helena: 3 boligtendenser vi ser i 2022

Artikel

80’er pang, pastel og natur. Sammen med boligstylist Mette Helena har vi taget et kig i krystalkuglen for at se nærmere på, hvilke boligtendenser der kommer til at dominere i det nye år.

Den naturlige tendens

tørrede blomster

Afdæmpede jordfarver, bast, hør og tørrede blomster uden kulør. Det er ifølge boligstylist nogle af de gennemgående elementer for en “naturlig tendens”, som lige nu blomstrer op.

Nordisk nedtonethed hitter allerede, og det er en tendens der fortsætter ind i det nye år. En råhvid-cremet Instagram-verden, hvor der i soveværelset ses sengetøj i hør, og i spisestuen er der stentøj og keramik i afdæmpede farver,” lyder det fra boligstylist Mette Helena. 

Mange af materialerne i denne tendens går hånd i hånd, med en anden generel tendens, som der kommer mere og mere ind i danskernes hverdag. 

Vi kan ikke komme uden om bæredygtighed. For ti år siden var det forbeholdt nogle få typer at snakke om og have fokus på, men i dag er det blevet en helt naturlig del både for virksomheder og danskere at indtænke bæredygtighed.”

Her finder du items til den naturlige tendens

sofa

Bolia er stedet, hvor du kan finde den helt rette sofa til at pryde stuen, hvis du går efter den naturlige tendens og bæredygtighed.

Det er selvfølgelig en langsigtet løsning at investere i en ny sofa, men det er en vigtig del af din stue.

Mette Helena anbefaler, at gå i Bolia og kigge efter en stor lys flyder-sofa, hvor man sidder godt, og der er plads til at ligge ned med en, man holder af.

“Det er vigtigt, at der både tænkes på livskvalitet og design. Det tænker man også på i Bolia. Jeg kan ikke gå i Bolia uden at blive imponeret. De har et enormt lækkert udvalg, og jeg vil sige, at man ikke kan gøre et dårligt valg i Bolia.”

Bolia indtænker desuden bæredygtighed ind i deres produkter. De bestræber sig på, at designe smukke møbler, der holder i mange år. Men også når det gælder produktionen, bliver der gået op i bæredygtige beslutninger, hvad enten det handler om materialevalg, emballage, transport eller det endelige design.

Mette Helena understreger, at en ny sofa naturligvis er en investering, og at man sagtens kan starte med at gå på jagt efter items i eksempelvis H&M Home eller Søstrene Grene, hvor der er et stort udvalg af ting, der rammer ind i denne stil. Eksempelvis service i stentøj eller duge og puder i hør.

Hos Søstrene Grene kan du også lige nu få nogle store smukke rispapirslamper, som giver blødhed og naturlighed til hjemmet.

Memphis-tendensen

80’erne har fået en “revival”. Det er en helt modsatrettet tendens, hvis vi sammenligner med den naturlige,” lyder det fra Boligstylist Mette Helena. 

Tendensen giver et “comeback” til sprøjtelakerede Montana-reoler, tunge 80’er møbler og skakternede vinylgulve.

Det er nogle vildere materialer. Vi ser krom, spejle og glas. Og det er farver som rød og koboltblå, der dominerer. Faktisk kan du slet ikke komme uden om koboltblå. Flere og flere sprøjtelakerede møbler kan man få i koboltblå. Det er nyt.

Mange nye designere har ifølge Mette Helena ladet sig inspirere af denne Memphis-stil med masser af farver og faconer.

Det er “first movers”, der går denne her vej lige nu. Det er pang-gejl. Det er modigt og det er cool,” lyder det fra boligstylisten.

Her finder du items til “Memphis-stilen”

Hvis du er en af de modige, der hopper med på denne bølge, så anbefaler Mette Helena at gå en tur i Bahne, Illums Bolighus eller Jysk.

Jysk har set den her tendens. I Jysk kan du lige nu få nogle små sideborde i krom med sort overflade. De ligner virkelig noget fra 80’erne. På den fede måde.

Både Bahne og Illums Bolighus har et stort udvalg. Kig eksempelvis efter alle stål-ting fra Georg Jensen. Mange items fra HAY har også stilen over sig. Det er små indslag, der kan være med til at bringe den her 80’er vibe ind i hjemmet.

Pastel-tendensen

Du kan ikke komme uden om pastel-tendensen. Det gælder om at mikse mønstre og farver, så hjemmet leder tankerne hen på en farverig bland-selv-slik-butik.

Denne lille lækre pasteltendens ses især hos kvinder, der går i Ganni-tøj og ikke er bange for at mikse farver på kryds og tværs. Væggene kan være lilla, panelerne er gule og borddækningen er et stort pastel-farve-inferno,” siger Mette Helena og bemærker:

Man kan dårligt se, at der er, eller nogensinde har været, en mand i boligen.

Den pastelfarvede tendens ses allerede i en del danske hjem, men det er bestemt ikke for sent at hoppe med på denne tendens.

Her finder du items til pastel-tendensen

Von lipa glas

Du kan finde et stort udvalg, der rammer ind i pastel-tendensen hos Bahne. Her anbefaler Mette Helena at gå efter items i den feminine farvepalette.

“Jeg ville gå direkte i Bahne. Her kan du få alt i pastelfarver. Det kan være smukke hånddrejede glas fra Anna Von Lippa eller snoede lys i alle regnbuens farver. Men det kan også være kunstplakater eller kunstprint, hvis du for eksempel vil lave en billedvæg

Hvis du har mod på at gå “all in” på pastel-tendensen, anbefaler Mette Helena en tur i Bilka.

Maling

Du kan gå i Bilka og købe maling. Det her er stilen, hvor man siger farvel til hvide vægge. Faktisk ikke bare vægge, men også paneler og døre. Giv den gas med malerpenslen i sarte pastelfarver. Det kan ikke blive for meget. More is more,” lyder det fra boligstylist Mette Helena.