Artikel2_ hjemls_foto_MassimoFiorentino_1920 x 580

Aflevér dit brugte tøj og en anden vil blive mæt

Byt til Nyt - Støt et godt formål

Forside billede taget af: Massimo Fiorentino

Hver eneste dag hjælper Kirkens Korshær hjemløse, fattige, udsatte og sårbare mennesker over hele Danmark. Når du indleverer dit brugte tøj i Field’s information, Plan 1 er du med til at støtte det vigtige arbejde.

I solskin, regn og slud sidder Niels hver eneste dag på sin faste plads ved butiksindgangen og betragter verdens gang. De mennesker, som haster ned ad gaden med to-go-kaffe i hænderne, på vej til arbejde, møde med vennerne eller ud for at handle. Men de færreste forbipasserende skænker ham et blik, og dem der gør, går ofte i en stor bue omkring ham. Han ser også farlig ud. Han er et fysisk billede på de spor, som det hårde liv på gaden sætter i et menneske.

For ofte bliver det kun til en hurtig pletvask på et af byens offentlige toiletter, og tøjvask er en luksus, han kun sjældent under sig selv. Og da hans skraber for nyligt gik i stykker, måtte han vælge mellem mad og at købe en ny, så nu vokser skægget vildt i hans ansigt.

At skulle vælge mellem et måltid mad eller en pakke engangsskrabere til 20 kroner – det kan være svært at forstå, men sådan er virkeligheden for Niels og tusindvis af andre i Danmark.

Det er her Kirkens Korshær træder til. Hver eneste dag møder organisationen mennesker som Niels, der lever på kanten af samfundet. Udsatte og sårbare mennesker, som lever med svære sociale, psykiske og økonomiske problemer. Problemer der alt for ofte ikke bliver set eller hørt.

Du hjælper, når du indleverer dit brugte tøj 

Hos Kirkens Korshær kan mennesker som Niels få dækket nogle af de allermest basale behov. Her kan man få et måltid mad og en kop kaffe, varme og ly for vejret udenfor, lidt tiltrængt ro i en ellers ofte kaotisk hverdag. Men måske lige så vigtigt, bliver man set og hørt. Fordi Kirkens Korshær tror på, at alle mennesker er værdifulde – og at deres livssituation eller evne til at klare sig ikke gør dem mindre værd.

Når du indleverer dit brugte tøj i Field’s Information på Plan 1, er du med til at hjælpe Niels og andre mennesker, som har slået sig på livet eller mistet fodfæstet. Det brugte tøj bliver nemlig doneret til Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, hvor det kan blive videresolgt – og omkring 90 procent af overskuddet fra butikkerne går direkte til hjælpearbejdet. 

Hvornår og hvor kan jeg indlevere mit tøj?
Du kan indlevere en pose med brugt tøj fra d. 1. september - 1. oktober i Field's Information på Plan 1. Som tak for din store hjælp, får en en voucher med rabatter til Field's butikker. 
Læs mere om Byt Til Nyt i Field's HER >>

Læs mere om Kirkens Korshærs hjælpearbejde på: >> Sådan hjælper vi | Kirkens Korshær <<

Billede taget af: Søren Østerlund