ARKET anbefaler - Disse klassiske items bør du altid have i din garderobe

ARKET anbefaler - Disse klassiske items bør du altid have i din garderobe

80 modebutikker

En bæredygtig garderobe, er noget af det mest trendy du kan have - og det mest miljøansvarlige, du kan gøre i dit klædeskab, er ikke konstant at købe nyt og trendbaseret (den såkaldte forbrug-og-smid-væk-kultur). Du skal i stedet investere i klassiske items, der altid er klædelige og chikke, og som holder år efter år uanset sæson og trends. Arket i Field’s er et oplagt sted at starte, når du skal bygge din basisgarderobe op. Vi guider til de garderobeklassikere, du skal have i dit skab, så du undgår tøjkriser og unødigt forbrug. 

Fundamentet
Et par gode jeans er fundamentet i din basisgarderobe. Jeans er (heldigvis) socialt accepterede og kan bruges både på kontoret med en blazer og en skjorte, til koncert med en læderjakke, på date med en silketop eller til en hyggedag med en stor sweater. Med andre ord: jeans er det universelle element i din garderobe, og heldigvis er der i dag ingen regler for, hvilket snit dine jeans skal have: Høj- eller lavtaljede; mom-jeans eller bootcut; vide eller skinny. Alle jeans holder, og det vigtigste er blot, at du finder den model, der klæder din kropstype, og som du føler dig godt tilpas i. Jeans 590 kr.

Klassikeren
Du kan ikke bygge en basisgarderobe op uden klassikeren over dem alle: Trenchcoaten. Den beige, knælange sag med markeret talje er og bliver det mest elegante og anvendelige stykke overtøj overhovedet. Bomuldsfrakken har lidt samme funktion som de gode jeans: der er ikke den anledning, den ikke passer til, og afhængig af styling kan den bruges som en elegant finish på et aften-outfit eller som et praktisk stykke overtøj, når hele familien skal i Dyrehaven en eftermiddag, hvor forårsvinden stadig er kølig. Og det bedste af det hele: Trenchcoaten går aldrig af mode - historien viser nemlig, at den har hængt over skuldrene på alle stilfulde kvinder siden Marlene Dietrich i 30’erne og Audrey Hepburn i 50’erne frem til i dag.
Trench coat 1500 kr.

Back to basics
Det lyder næsten for ordinært til at være interessant, men ikke desto mindre er den hvid t-shirt uundgåelig i din basisgarderobe. Særligt i disse ‘norm core’ tider, hvor det er en elegant dyd at være enkelt klædt på: Se blot hvordan stilikoner som Sophia Roe og Pernille Teisbæk får jeans og en hvis t-shirt til at se ultra-stilfulde ud! Din hvide t-shirt må gerne være en anelse oversize, så den får et flot, løst fald, når du bruger den over dine jeans (gerne stoppet ned i buksekanten) eller under din blazer for et afslappet, men professionelt look. T-Shirt 320 kr.

Klassisk med et twist
Der findes ingen basisgarderobe uden en klassisk skjorte. Men selvom du vælger et klassisk item, som skjorten, kan du sagtens vove pelsen og vælge den i en farve, som klæder dig, og som kan sætte lidt kulør på hverdagen. Det kan være en god ide netop at fokusere sit farveindslag i garderoben på et i øvrigt underspillet item, som skjorten, da skjorten i sig selv er en style, der ikke går af mode. Ergo er chancen for at du bliver træt af dit farverige valg mindre, hvis modellen i sig selv er evigt anvendelig. Hovedreglen er dog at være omhyggelig med kvaliteten og materialerne, når du kaster dig ud i farver, der hurtigt kan se billige ud, hvis ikke kvaliteten er god. Invester derfor i materialer som silke, der både ser ekslusivt ud og holder i mange år - det er det bedste du kan gøre for miljøet. Det gælder også, hvis du vælger en klassisk skjorte i hvid, sort eller blå. Silkeskjorte 750 kr.

Multi-styling
I en hver kvindegarderobe skal der findes mindst én kjole - og gerne en af dem, der kan styles op og ned efter behov. Det sikreste valg, du kan træffe uanset kropstype, trends og sæson, er en knælang kjole med korte ærmer. I overgangsperioder kan du bruge den til hverdag over dine jeans og med en langærmet t-shirt under for et afslappet, men stadig feminint look. Og til sommerens fester? Ja, der styler du kjolen med en fin, høj sommersandal, røde læber og en clutch, og du er klar til at danse til solen titter frem i øst. Hvis du ikke er bange for farver, kan du sagens vælge en model i gul eller blå, men tommelfingerreglen er, at holde et eventuelt mønsteret så neutralt som muligt, da chancen for at du har kjolen i længere tid så er større. Du kan også gå efter en helt ensfarvet model i klassisk rød, sart lyseblå eller klædelig navy, hvis du vil være sikker på at din kjole altid er in. Gul kjole 990 kr.

Fra strop til tå
Dit fodtøj er dét virkemiddel, der med et trylleslag kan ændre dit outfit komplet. Derfor skal du investere i en klassisk elegant strop-sandal til din garderobe, der så let som ingenting kan forvandle dit basis-outfit til en chik affære. Tag dine favoritjeans på tilsat den hvide t-shirt og trenchcoat og afrund outfittet med en klassisk sort sandal med stropper og tynd hæl: Voila! Du er som taget ud af Paris’ gader. Sandalerne er også som skabt til kjolen, der bliver ultraelegant med en enkel sandal. Og det er ikke kun om sommeren, at sandalen dur. Du kan nemlig sagtens sætte den i spil om vinteren også med en smuk glimmerstrømpe i til et outfit med jeans og en elegant sweater. Med andre ord: en sandal, der holder hele året, og mange år endnu. Sandaler 1400 kr.