29059 Fields Generisk Description list slider Large 1920x580px 360kb1

Mette Helena: Det skal du investere i til din bolig lige nu

Artikel

Du tilbringer meget tid i din bolig, så det gælder om at prioritere den. Boligstylist Mette Helena kommer her med sine bedste tips til, hvad du skal kigge efter lige nu, hvis du ønsker at give lidt ekstra kærlighed til din bolig. 

Boligen er blevet opprioriteret hos danskerne. Efter en tid med lockdowns og meget tid i hjemmet, er danskerne blevet endnu mere bevidste om, hvor vigtigt det er at indrette sig lækkert og funktionelt. 

Hele bolig-begrebet har fået en opprioritering i vores bevidsthed og økonomi. Vi har fået et nyt blik på vores hjem,” siger boligstylist Mette Helena.

Selvom mange efterhånden stille og roligt vender retur til de vante rutiner, ser vi stadig en tendens til, at boligen får ekstra opmærksomhed. Mette Helena har samlet sine bedste tips til, hvordan du nemt kan få lidt mere “lækkerhed” ind i dit hjem lige nu. 

Soveværelset

Sengetøj

Du skal prioritére dig selv og din velvære. I soveværelset vil jeg anbefale, at du maler en væg og køber noget lækkert sengetøj i eksempelvis varme jordfarver og hør-materiale,” siger Mette Helena og fortsætter:

Med få penge kan du gå en tur i Jysk og få nyt sengetøj, gardiner eller gulvtæpper i denne her skandinaviske rolige stil.

Hvis budgettet er større, kan du også finde dyrere versioner i eksempelvis Bolia. Men Mette Helena foreslår også, at du kan male en af væggene i soveværelset, da det er en god måde at få et nyt udtryk på, uden at skulle købe en masse ting.

Du får vildt meget for pengene ved at male en væg. Det giver et helt nyt look. Så afsted i Bilka og find en farve, der rammer ind i den her rolige nordiske stil, så er du langt.

Stuen

soda

I stuen er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas. Her er sofaen ikke til at komme udenom. I Bolia kan du lade dig forføre af lyse lækre sofaer, der er pæne, men også rare at opholde sig i.

Det skal selvfølgelig se godt ud, men det er jo også meget fedt at kunne ligge i ske og æde popcorn med kæresten i sofaen. Så det skal der også være plads til.

Mette Helena anbefaler, at gå på jagt efter den rette sofa i Bolia, for netop Bolia giver forbrugerne mulighed for medbestemmelse. Det er Mette Helena vild med.

Forbrugerne får mulighed for at bruge fantasien og selv vælge hvilket betræk, de vil have eksempelvis. Man tager automatisk mere ansvar for det, som man vælger, og har en tendens til at være glad for tingene i længere tid, når man selv har været med til at skabe produktet”.

Spisestuen

Von lipa glas

Vi har i lang tid vænnet os til at være afskåret fra venner og familie. Men nu kan vi igen boltre os med parmiddage og fester.

Det er så fedt, at vi nu kan invitere gæster indenfor igen. Og heldigvis kan du i dag mikse og matche porcelænet, så det ikke gør noget, hvis der pludselig kommer ekstra gæster, og man ikke har nok ens tallerkener,” lyder det fra boligstylisten.

Ifølge Mette Helena er det igen en vigtig del af danskernes hverdag at samles rundt om spisebordet, og her er det let og enkelt at opgradere uden, at det behøver at koste en bondegård.

Vi må gerne mikse og matche. Det er der også mange brands, som dyrker. For eksempel kan du gå i Bahne og finde fine farvede glas fra Anna Von Lippa, hvor det er meningen, at du ikke skal købe to glas i samme farve.

Så du kan sagtens kombinere et par nye glas med nogle af de gamle, du har hjemme i skabet. Det samme princip gælder, hos Illums Bolighus, hvor du kan få Royal Copenhagen. Brandet har netop lanceret en “creatures-kollektion”, som du kan mikse med deres andre ikoniske stel.

Badeværelset

duftlys

Det er et af de rum, som vi har tendens til at nedprioritere, men med ganske få tiltag, kan du nemt opgradere dit badeværelse, så det emmer af forkælelse og velvære. 

Dufte er en usynlig ting. Men vi oplever med vores sanser, og derfor er det en vigtig del af indretningen. Selvom mange fravælger parfume i eksempelvis vaskepulver og sæbe, så er en bølge med duftlys og duftpinde skyllet ind fra Asien.

Det er nemt at implementere dufte på badeværelset ved hjælp af duftpinde og -lys. Det kan du for eksempel finde hos H&M Home, Søstrene Grene, Illums Bolighus eller Bahne. Men du kan også finde et stort udvalg af lækre håndklæder og badeforhæng i alle de ovenstående butikker.