Boligtrends: 4 interiørtendenser du skal kende dette forår

Boligtrends: 4 interiørtendenser du skal kende dette forår

Nyhed!

Gør hjemmet ‘grønt’
Alting står i fuldt flor dette forår. Det blomstrer og spirer på alt fra morgenmadsstel til sengetøj, og i levende format i H&M Homes blomsterafsnit, hvor du kan få friske forårsbebudere med indenfor. Generelt spreder den florale tendens sig som en vildtvoksende plante, og det ikke uden grund: planter er nemlig vigtige for vores velvære, og det giver fornyet energi at omgive sig med planter og grønt. Både for et æstetisk synspunkt og af hensyn til indeklimaet i hjemmet. Desuden er det højeste mode, at de ting, man investerer i til hjemmet også er grønne i overført betydning. Bæredygtighed og ansvarlige valg er nemlig ikke blot ‘in’ som aldrig før: Det er også blevet langt lettere at træffe bæredygtige valg - også til hjemmet. Hos H&M Home og hos Bahne finder du flere håndklæder, tekstiler og sengetøj i økologisk bomuld - og skal det være ekstra grønt, kan du tage et plantebaseret måltid med hjem fra Arkets café eller Palæo. Det er godt både for dig og for planeten.

Sig ‘hej’ til 70’erne
Vi har efterhånden vænnet os til at se stentøj og keramik på diverse veldækkede borde, ligesom farverne brun, orange og okker i boligindretningen ikke længere får os til at himle med øjnene… Men 70’er-festen stopper ikke her. Efter årtier med skarptskårne, minimalistiske og slanke sofaer og lænestole, skal vores møbler nu skiftes ud med mere kurvede modeller. De skulpturelle møbler, der gerne er klædt i farvet velour vil pifte et hvert hjem op med kærkommen blødhed - og vi lover for, at de runde og kurvede former - uanset om de kærtegner din nye sofa eller den bløde velour puf - vil få hjemmet til at syne nyt og ultramoderne trods de gamle modereferencer. Både hos Bahne, Bolia, Imerco Home og H&M Home finder du et bredt udvalg af runde møbler med de helt rigtige 1970’er-vibes. Og er du ikke til de svungne former, kan du altid hoppe på kurvefelt-trenden, der stadig er ‘kodyl’ moderne i 2019.

Pænt i pastel
At sige forår uden pastel er som jul uden gaver eller softice uden krymmel. Det er uundgåeligt. Dette forår finder de spæde farver dog også ind i indretningen, hvor alt fra tekstiler til møbler og nipsgenstande allerhelst skal være pastelsfarvede. Du kan også vælge at gå kunstnerisk til værks og lave en billedvæg, hvor du sammensætter motiver og billeder i ukurante rammer og lader en bestemt farvetone være den (lyse)røde tråd, der binder din billedesamling sammen. Husk dog elementer af neutrale farver i din billedeopsætning, så dine farver og motiver kan ‘ånde’ og ikke forsvinder mellem hinanden. Vi kan i den forbindelse varmt anbefale at lægge vejen forbi nyåbnede, Illums Bolighus, som har det fineste udvalg af posters til den perfekte, pastelfarvede billedvæg.

Vaser vinder frem
Ligesom blomster fylder meget i indretningen lige nu, ligeså vigtige er de vaser, blomsterne bliver præsenteret i. Faktisk jo flere vaser des bedre. Der er ingen regler for hvordan vaserne skal se ud: Det vigtigste er, at du har mange af dem. Fyld vindueskarmen med farvede glasvaser, der reflekterer lyset, og sæt kirsebærgrene og spæde skud i dem, eller lav et tableau af vaser; slanke, buttede, høje, lave, glas og keramik, på en bakke på dit spisebord. Du behøver ikke fylde blomster i alle vaser. De fleste udgør et kunstværk i sig selv, og bliver kun endnu smukkere, når de spiller op mod andre modeller.