Fem efterårstrends, du skal shoppe i Danmarks første Lindex butik

Fem efterårstrends, du skal shoppe i Danmarks første Lindex butik

80 modebutikker

Du kender H&M, Arket, Cos og Gina Tricot. Men faktisk har der været et gabende hul i det danske modemarked, hvor en af Sveriges største modesucceser har manglet. Lige indtil nu. For fredag den 4. oktober åbner Lindex sin første danske butik i Field’s. Og om der er noget at se frem til? Ja! Lindex er - ganske forståeligt - kendte og elskede, både i og uden for Sverige, for altid at være på forkant med de mest aktuelle trends til priser, alle kan være med på. Sortimentet er overvejende kvindemode og lingeri, men der er også skønne fristelser til husstandens mindste og kosmetik på hylderne. Med andre ord: en one-stop-shop til den moderne kvinde. 

Og når vi taler mode er der nok at komme efter: Vi guider dig her til fem store efterårstendenser, du kan finde i Lindex i Field’s. 

Strikkjolen

Vejret har allerede mindet os om det, men hvis man skulle være i tvivl om, hvad klokken - eller rettere årstiden - er slået, så er det efterår. Moden peger heldigvis i år i retning af, at vi ikke skal fryse, og en af efterårets helt store trends er hyggelige og stilfulde strikkjoler. Gå efter en, der sidder lidt løst og skærer lige under knæet. Dette snit kan nemlig styles alt efter behov: Sæt et bælte i taljen (gerne i lyst kernelæder eller vintage) og knæhøje støvler i ruskind eller læder, når du skal på job eller til fest, og lad den hænge casual og løst og eventuelt tilsat sneakers (eller hyggelige sokker)  i weekenden, når du bager efterårsboller og drikker varm kakao med familien. 

Hårsløjfen

En af efterårets største - og ikke mindst nemmeste - trends er at binde et silketørklæde i håret. Du kan enten binde tørklædet i en sløjfe om en hestehale, for et feminint udtryk eller sprede det ud over en knold, som et sofisteriet og anderledes touch, der med sikkerhed vil kaste komplimenter efter sig. Hos Lindex er der masser af fine tørklæder blandt de nye efterårsvarer. Vælg et i monokrome farver, der passer til alt og paisley-mønster, der aldrig går af mode.

Læder-look

Det er ikke til at komme uden om: Læder. Fra skjorter, til bukser, nederdele, blazere og accessories. Hvis det er i læder, er det in. For nogle kan det virke en anelse grænseoverskridende med kjoler eller toppe i læder, hvor bukser er mere spiselige. Vov dig ud i en løs, cropped model med høj talje (og gerne i brun), hvilket er som taget ud af den overliggende 1970’er-trend, der (også) dominerer efteråret. Hvis du er modig, kan du sagtens bruge en trenchcoat eller skjorte i læder til buksen, eller matche med knæhøje bredskaftede læderstøvler. Alternativt vil en silkeskjorte (gerne i paisley-mønster eller tie-dye print) og en lang rulamsfrakke også fuldende looket perfekt. Og husk: imiteret læder er lige så godt som ægte - det er stilen, der tæller! 

Suit up og ned

Med festsæsonen lige om hjørnet er et godt suit et must! Lige om lidt er det nemlig den tid på året, hvor arbejde flyder direkte ud i fest, julefrokoster og diverse sæsonbetonede sammenkomster. Og der er et klassisk suit din bedste allierede. På kontoret holder du den professionelle tone med en klassisk skjorte eller lys cashmerestrik under (eller en hvid t-shirt og sneakers, hvis det er et mere afslappet miljø), og du kan lynhurtigt forvandle udtrykket til at være sensuelt og stilfuldt ved at skifte blusen under blazeren ud med en sort blonde-chemise eller blonde-bh, et par smukke stiletter, funklende øreringe og røde læber. Voila

Brændte farver

Brændte farver som brun og orange samt eksklusive juvelfarver som flaskegrøn og bordeaux-rød er de ultimative nuancer denne sæson - og allerhelst i lækre materialer som silke, uld og læder. Tænk på 1970’ernes divaer, og du har billedet af, hvordan du skal gå klædt, når dagene bliver kortere: Højtaljede nederdele tilsat smukke skjorter med elegante bindebånd i halsen, herreinspirerede frakker, der oser af klasse og eksklusivitet, og fokus på detaljer og snit, der fremhæver dine mest feminine aspekter: talje, kraveben, smukke skuldre, hals… du kan næsten ikke træde ved siden af med fokus på disse områder. 

Om Lindex

Svenske Lindex er en af Europas førende modekæder med omkring 480 butikker i 17 lande. Lindex tilbyder inspirerende og prisvenlig mode til den moderne kvinde. Sortimentet indeholder tøj til kvinder, børn, lingeri, accessories og kosmetik. Mere end halvdelen af Lindex’ sortiment er produceret af mere bæredygtige ressourcer, end de konventionelle, og Lindex er dedikererede til et mål, der indebærer at være 80% bæredygtige allerede i 2020.