gode råd til dit barns flyverdragt og vinterstøvler

gode råd til dit barns flyverdragt og vinterstøvler

Nyhed til børn

Flyverdragt med enkle detaljer

Når du skal vælge flyverdragt til dit barn, er der er to vigtige aspekter, som du bør tage i betragtning. Det drejer sig om dragtens komfort, og at den er vandtæt og åndbar. For komforten gælder det, at en let og blød flyverdragt med god plads i giver dit barn den bedst mulige bevægelsesfrihed på legepladsen. En tommelfingerregel er, at dit barn har tilpas plads i flyverdragten, hvis du for det første kan få fat i en håndfuld stof under numsen. For det andet skal dit barn uden problemer kunne strække sine arme frem foran sig og over hovedet, uden at det trækker i stoffet ved armene.

Trykknapper og lynlåse i dragten må ikke genere, og velcro frem for knapper kan være en god løsning. Her er det ligeledes vigtigt, at dragten har en lang lynlås foran, så den let kan tages af og på. Foret indeni er heller ikke en uvigtig detalje, da det er lettere at komme i dragten, hvis det er glat. Sidst men ikke mindst må der gerne være ekstra polstring bagpå, da det gør det rarere at sidde i det fri og hjælper til isolering, så barnet ikke får kold numse af at sidde i sandkassen.
Flyverdragten skal derudover være vind- og vandtæt, og det måler man i en skala for vandsøjletryk. Et vandsøjletryk kan gå op til 10.000 millimeter, men det er udmærket med et vandsøjletryk på 4.000-6.000 millimeter. Det er ligeledes vigtigt, at flyverdragten er åndbar, så barnets sved kan ledes væk og ikke får det til at blive koldt.

Vandtætte vinterstøvler

Tex-støvler er vandtætte vinterstøvler med en membran, der er både vandtæt og åndbar. Membranen består af et materiale med specielle huller, der gør, at vand ikke så let slipper ind i støvlen, men at sved omvendt godt kan komme ud af støvlen. Det sidste er vigtigt, for hvis barnets fødder bliver våde, bliver de hurtigt kolde. Når vejret er koldt, er Tex-støvler med varmt for er det bedste at give dit barn på. Foretrækker du skindstøvler, fås de også med Tex-membran. Hvis vejret er særligt vådt, er termostøvler dog et godt supplement, da de er 100% vandtætte.

1. Forede boots, H&M
2. Foret Teddybear heldragt, H&M
3. Flyverdragt, Name It
4. Vatterede babystøvler, H&M
5. Vatteret flyverdragt, H&M