Sund efter sommeren

Sund efter sommeren

Sundhed

Nyt gear
Første skridt på vejen i at komme i gang med at træne, er at du føler dig godt tilpas, når du træder ned i fitness centeret igen… Og der hjælper de tyndslidte træningsbukser eller den t-shirt, du altid har fundet lidt for kort ikke ligefrem. Genstart derfor din træning med at forære dig selv et helt nyt træningssæt, som sidder godt og som du har lyst til at have på. Så bliver det lige pludselig ikke nær så slemt at skulle vise sig i fitness efter en måneds pause. I Field’s finder du alle de største sportsbrands hos Sport24 og Sportmaster, der også kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige udstyr til netop din sport, uanset om du løber, dyrker yoga eller crossfit. Lad eksperterne vejlede dig, når du vælger sko, tøj eller accessories - så er du sikker på at du får det udstyr, der bedst støtter op om dig og din sport, samtidig med at du ser lækker ud, når du er i gang.
Pro-tip: Selvom målet er, at du skal tabe et par kilo efter sommerferien, er det vigtigt at du køber træningstøjet så det passer dig som du er nu. Du får det ikke godt med dig selv, hvis det er for småt - men vil til gengæld blive top-lykkelig, når det begynder at sidde løst. Og så har du en god undskyldning for at købe nyt igen.

Lækkerier, der gør godt
Eksperterne siger, at sundhed kommer indefra. Så selvom du træner, er det vigtigt, at du også plejer og nærer din krop, så du giver den de bedste forudsætninger for at  yde hele dagen. I Field’s finder du Danmarks førende helsekostbutik, Helsemin, der fører alt inden for holistiske sundhedsprodukter; fra naturlige kosttilskud, til helseprodukter, veganske alternativer og cremer uden farlig kemi. Skift kaffen ud med lækre, smagfulde te-varianter fra Pukka (40 kr. pr. pakke) og oplev hvordan dit energiniveau gennem dagen vil være meget mere stabilt. Husk også på, at de ting, du smører kroppen ind i optages direkte i gennem huden. Vælg derfor så rene produkter som muligt, så du ikke får unødig kemi og stoffer ind i dit system. Prøv at smøre kroppen ind i blødgørende sheasmør inden du går i seng (159 kr. hos Helsemin) eller beroligende Aloe Vera Gel, der er særligt godt til ømme muskler, hvis du har trænet (99 kr. hos Helsemin).
Pro-tip: Hvis du vil prøve at spise plantebaseret og vil give din sundhed et boost, kan du prøve at lave en smoothie hver morgen, der er spækket med vegetabilske proteiner, sunde fedtstoffer og vitaminer. Blend økologiske frosne blåbær med frossen banan og spinat (fra Bilka) med plantemælk, superfood pulver som acai (antioxidant), camu camu (rig på vitamin C) eller maquibærpulver (vitamin A, C, calcium, jern og kalium), kokos- eller hørfrøolie og en skefuld plantebaseret proteinpulver (enten ærte- eller risprotein, 95-119 kr.) fra Helsemin. Superfoodpulveret giver dig energi, proteinerne gør dig mæt helt til frokost, og fibrene fra spinat og banan giver maven lidt at arbejde med.

Gå, gå, gå
Den mest effektive - og mindst krævende - måde, at komme genstridigt fedt til livs, er simpelthen at gå. Eksperter siger, at vi skal gå mindst 10.000 skridt om dagen, og det kan lade sig gøre med blot få ændringer i hverdagen - også selvom du kører i bil til og fra arbejde og sidder på en kontorstol hele dagen. Tag trappen fremfor elevatoren, parker bilen længst væk fra indgangen på parkeringspladsen foran supermarkedet, arbejdet eller din lejlighed, gå en aftentur efter aftensmaden i stedet for at ligge dig direkte over i sofaen for at se et afsnit af en serie - eller gå i Field’s, hvor du snildt kan få skidttælleren til at tikke på de 115.000 kvm som shoppeområdet dækker. De fleste smartphones i dag har en indbygget skridttæller, men hvis du vil være helt i trit med tiden - og ikke mindst have præcist talt på din gang, så smut en tur i Elgiganten og invester i en FitBit (fra 599 kr.) der monitorerer alle dine skridt og din sundhed hele dagen. Det kan der hurtigt gå sport i!

6 om dagen
Det er ikke for sjov, at de officielle kostråd fortæller os, at vi skal spise mindst 600 gram frugt og grønt om dagen. De sprøde, friske sager er nemlig kilde til livsvigtige vitaminer, mineraler og fibre, som vores kroppe har naturligt brug for - og det behøver ikke være en kamp hverken at tilberede eller få spist. I Bilkas frugt- og grøntafdeling finder du alle sæsonens friske varer, samt masser af eksotiske fristelser der både pynter i frugtkurven og smager godt. Forkæl dine unger med et snackfad i alle regnbuens farver med gulerodsstave, agurker, cherrytomater, æbler, mango og melon og lav en dip af ren peanutbutter og appelsinsaft. Det er sundt, nemt, festligt - og en leg at spise for børnene i stedet for beige kanelgifler. Du kan også presse frisk appelsinjuice i Bilka, som du kan drikke om morgenen (et glas tæller som et stykke frugt), eller du kan købe friske citroner og starte dagen med varmt vand med citronsaft, der gør underværker for fordøjelsen.
Pro-tip: Køb en frugtudstikker så du kan forme æbler, mango, melon mm. Som fine hjerter, stjerner og blomster. Dine børn vil elske det - og ikke associere det med sund frugt.

Sund to-go
Fastfood lyder måske ikke ligefrem som det oplagte valg, når man prøver at opretholde en sund livsstil. Men det behøver ikke være usundt, selvom det skal gå hurtigt. Hos Arket i Field’s finder du en hyggelig, rolig café-oase, hvor du kan nyde en sund, vegetarisk frokostsalat med vand, te eller kaffe til for blot 99 kr. Du kan enten spise den i den fine café eller tage den med, hvis tiden er knap. Hos Arket finder du desuden kogebøger med flot inspiration til lækre, sunde retter, og smukke fade og skåle, der gør det endnu mere attraktivt at gå i køkkenet derhjemme.

Sov dig sund
Er det også ekstra svært for dig at komme tidligt op om morgenen, efter du har snoozet til langt op ad formiddagen hele sommeren? Din soverytme er sikkert blevet  godt og grundigt forskudt i de lange lyse nætter, hvor havegrill, kølig vin og godt selskab har holdt dig vågen flere timer over din normale hverdagssengetid. Timer, som du så har indhentet om morgenen, hvor du i hverdagen forventes at sidde frisk på kontorstolen. Heldigvis er det muligt at komme tilbage til den vante rytme igen. Det kræver blot at du “tvinger” dig selv til at gå tidligt i seng selvom du måske ikke føler dig træt kl. 22. Men det behøver heldigvis ikke være så brutalt, som det lyder. Det handler blot om at skabe et attraktivt sovemiljø. Prøv eksempelvis at skifte sengebetrækket ud med nyt sengetøj i rolige farver og naturlige materialer. Hos Jysk i Field’s finder du et stort udvalg i alt fra hør til bomuld, der kan gøre underværker for din søvn. En god søvn er særligt udslagsgivende, hvis man ønsker at tabe sig, da man som udgangspunkt har mere overskud til at få trænet, når man er veludhvilet, ligesom det ikke synes svært at tage de sunde valg i supermarkedet frem for de lette løsninger, når man ikke er i søvnunderskud. Desuden viser studier, at dem, der får en god søvn snacker mindre i løbet af en dag og har mindre trang til søde sager. Så det er bare med at hoppe tidligt i seng!
Pro-tip: Gå skridtet længere og fjerne alt blåt lys fra smartphones, iPads og TV i dit soveværelse og i stedet tænde et beroligende duftlys i rummet et lille times tid inden du skal sove. Husk at lufte let ud og mærk hvordan soveværelset pludselig bliver en tiltrækkende oase, du ikke kan vente med at være i.

Forbrænding for hele familien
Vi kommer ikke uden om det: selvom alt fra kost til søvn og gode valg i hverdagen har meget at sige for vores sundhed, er træning det sidste skridt på vejen for at fuldende den sunde cirkel. Når du alligevel skal klare alle de (sunde) indkøb i Field’s kan du ligeså godt slå to fluer med et smæk og få overstået dagens træning samtidig. I Field’s finder du nemlig landets største fitnesskæde, SATS, hvor du både kan træne alene på maskiner eller melde dig på et af de mange hold i løbet af dagen. Der er alt fra yoga, til puls/styrke, TRX, bodypump og cykling på programmet, ligesom du kan booke en personlig træner, som skræddersyr et program specifikt til dig. Det er bare med at vælge! Har du børnene med, kan de være aktive i Field’s action-område, Bounce, hvor de kan få brændt dagens overskydende energi af på sjoveste vis - og skipper du selv træningen en dag, kan du sagtens tonse rundt med dem derinde og få kalorierne forbrændt på kvalitetstid med ungerne.