Mode: Forårets farver fra catwalken

Mode: Forårets farver fra catwalken

80 modebutikker

Vi har vist alle oplevet det: Vi har set et smukt billede af en model fra catwalken eller af et stilikon iført de flotteste farver og tænkt, at netop dét look vil vi lade os inspirere af næste gang garderoben trænger til en opdatering. Men når vi står i butikken med en modig, farvet sag i den ene hånd og en sikker sort sag i den anden, har trygheden i det sikre valg vundet, og vi er tilbage i den sorte evighedsuniform. Men måske er det nu, du skal udfordre dig selv og kaste dig ud i en af forårets fem største farver? Vi guider dig til de fineste nuancer fra catwalken, som du med fordel kan kaste i kurven, næste gang du shopper i Field’s.

Sart grøn
Pasteller er ikke til at undgå, når foråret melder sin ankomst, og ud af den pastelfarvede palette spirer den yndigste nuance af sart salvie-grøn frem. Den nedtonede nuance er som skabt til enkle silkeunderkjoler, der i overgangsperioden snildt kan styles over jeans, ligesom farven let kan sniges ind i dit outfit via prints på tørklæder eller som mønster på en ternet jakke.

Douche rosa
Frygt ej: Der er ingen Barbie-referencer forbundet med en af forårets store hit-farver, den sarte rosa. Den spæde farve er både feminin, men samtidig langt mere voksen, end almindelig pink, og du kan derfor sagtens have den på til hverdag - uanset om du færdes på et kontor eller på studiet. Hvis du ikke er helt klar til at kaste dig ud i et sart rosa outfit, kan du starte med at integrere farven på dine accessories - eksempelvis på en fin taske i farven, der kan pifte selv et helt neutralt outfit gevaldigt op.

Beige
En generel trend i modebilledet lige nu er alt, der minder om noget jordnært; lige fra boheme-snit til safari-referencer. Fællesnævneren for disse stilretninger er farven beige, der ikke er til at komme uden om dette forår. Uanset om du får farven ind i din garderobe og dine outfits gennem naturfarvede utility bukser, en lækker beige strik eller en klassisk trenchcoat i sprødt, douche bomuld, så er du sikret et ultra-sofistikeret look, når farven beige er involveret. Er beige din “go-to”-farve? Så slå vejen forbi Arket, som har et hav af klassiske items i gode kvaliteter, og med den beige farve som det gennemgående tema.

Sart himmelblå
Ligesom sin sart-lyserøde komplementærfarve vinder den helt nedtonede nuance af himmelblå frem i modebilledet dette forår - ligefra farven på dine jeans, til sko og frakker, der gerne må have samme farve som en sommerhimmel med et silkepapirstyndt skydække. Brug farven som et naturligt farvetouch i dit outfit med en klassisk lyseblå skjorte, eller find en ternet eller stribet top, hvor den blide blå nuance indgår. Lyseblå er utroligt smukt mod hvid og mørkeblå, hvis du er til et klassisk look - og hvis du er modig, kan du eksperimentere med at bruge den sarte nuance mod en anden af forårets store farver: ultra-sart gul. I Envii butikken finder du netop nu den sarte blå som det gennemgående tema i både kjoler, bluser og og jakkesæt.

Postkasserød
Ingen sæson uden én farve, der skiller sig ud i den bløde og pastel-farvede tone-i-tone look. Dette forår er det farven rød, der springer frem, og udfordrer os til at tage et udtryksfuldt valg i vores garderobe. Der findes mange former for rød, men den du skal gå efter denne sæson, er den klare postkasserøde. Er du forårsfrisk skal du hoppe i et top-til-tå look, hvor den samme farve af rød går igen på sko, bukser og overdel. Hold dig til helt ensfarvede stykker tøj, hvis du kaster dig ud i det modige valg. Og hvis du blot vil have lidt af farven med dig dette forår, så invester i en flot rød læbestift eller neglelak, der lynhurtigt giver dit look et raffineret pift. Vild med rød? Så læg vejen forbi Magasin, der netop nu har en fin udstilling med fashion items i rød og skrig pink!